SQ

Dünya seks üzerine dönüyor.

İnsanın dünya üzerinde var oluşundan beri hatta daha da öncesinden (öyle ya hayvanlar da çiftleşerek üremiştir) değişmeyen tek gerçek bu.

Beslenme temel içgüdüsünden sonra gelen en önemli güdü seks. Ve beslenme içgüdüsünden çok daha da verimli. Beslenme içgüdüsü için neler keşfedilebilir ki? Ateş ve mikrodalga fırın. Başka? Yok! Bitti. Oysa seks mevzuunda araştırma – geliştirme sınırsız. İnsanlığın gelişmesinde en önemli etken seks. Yazı, tekerlek, barut, elektrik... Hepsi daha bereketli dişiyi elde etmek için icat edilmiş.

Bu motivasyon; SQ (Sex Quantity).

Erkeklerin SQ’su “nasıl gelişmeliyim?”e odaklanmışken, kadınların SQ’su “nasıl geliştirmeliyim?” sorusunun cevabına yoğunlaşmış. Yani 

   erkek yazıyı icat eder – kadın efsane konusu olur
   erkek tekerleği bulur – kadın arabada gezer
   erkek barutu yaratır – kadın savaş çıkartır
   erkek elektriği keşfeder - kadın, erkeği elektirikli sandalyeye oturtur...

IQ ve EQ da temelde SQ için çalışıyor. Sınıfın en parlak öğrencisi mezun olunca ne kadar çok para kazanabileceğini okul sıralarında gösterir. “Seni anlıyorum, seni dinliyorum, seni seviyorum” gibi klasik EQ cümleleri, aslında akademik zekası vasat olanların SQ için buldukları bir çözüm.

En hızlı çakmak çakmanın, dişinin sandalyesini tutmanın, wc’ye giderken yanında yürümenin, araba kapıları açmanın IQ ya da EQ ile bi bağlantısı da yok. Oysa sosyal, görgülü, kültürlü v.s. olmanın nedeni içten içe hep SQ.

Erkekler SQ ya o kadar odaklıdırlar ki insan ilişkileri çok zayıftır. “Ben şöle güzel konuşurum, böyle güzel koşarım, aman da şu kadar yukarı zıplarım...” diyerek, seni gezmeye! götürücek en iyi adam benimi ispatlamaya çalışırlar.

Dişiler insan ilişkileri konusunda çok daha başarılıdır. Çünkü kalkıcak bi takım taklavatları olmadığından, zeka ve duygusal yönlerden yükselmeyi amaç edinirler. Yani IQ ya da EQ ları gelişmiştir. Her şeyin farkında olurlar. Duyarlar, görürler ve bilirler...

Ve gerekirse gösterip de vermezler... (Tabi ki zevke...)

Lakin üstelerine gitmemek gerek, neticede erkek...






IQ (Intelligence Quantity): Entellektüel veya akademik zeka

EQ (Emotional Quantity): Duygusal zeka
SQ (Sexuality Quantity): Temel seks içgüdüsüne bağlı zeka

0 leblebi:

Bookmark and Share