düş'er

Erkeğe düşeri severim ben...

Erkek "gelsene" demez, "ben geliyorum" der. Kadına gitmek, erkeğe yakışır çünkü. Ayağına çağırmak değil...

Bi yere gideceksem olası sevgilimle, eve bırakılmalıyım misal. Çünkü o erkek, ben kadınım! Ona düşer. Evet, başkalarıyla olduğumda eve yalnız dönebilirim. Hatta çok daha geç saatlerde ve çok daha fazla içmiş olarak. Lakin sevgilim olmaya niyetli bi adamlaysam, beni kapıma kadar bırakmalıdır. Ve hatta apartmana girmemi beklemelidir. Olması gereken budur.

Ya da taksi çevirmek gibi mesela. O da erkeğe düşer. Sinirliyken bile, "bin şu taksiye!" dese bile...

Ve sinirliyken sakin kalmak da işin aslı erkeğe düşer. Karşısındaki kadın delirse de… Her türlü kıskançlığa, ağlamaya, bağırıp çağırmaya, tacize dirensin. Evet, zor ama erkeğe düşen bu.

Hep beraber bi yere gidilmiş olsa, benim hesabımı da ödemelidir. Parası değil burada mevzu. Flört budur. "Bu kadının hesabı benimdir, benimle görün" demektir. Erkeğe düşer...

Şehir dışına çıkarken "bi şeye ihtiyacın var mı?" diye sorması, hatta kredi kartını gizlice çantama atmasıdır. Evet çalışan bi kadınım, evet bi şeye ihtiyacım yok, evet o kartı hiç kullanmam ama erkeğe düşer. Beraber olmak demek, arkada kalanı kollamaktır çünkü.

Eski sevgilinin adı geçtiğinde sormalıdır. "Anlat bi bakalım, kimmiş o?" demelidir. Öyle sorguya çeker gibi değil, bilmek ister gibi. Sormak ve sormayı bilmek de erkeğe düşer...

Aslında hemen hemen tüm sorular erkeğe düşer… “Üşüdün mü? Acıdı mı? Özledin mi? İster misin? Kalır mısın?” ve dahi “gider misin?” Çünkü yeri gelince göndermesini bilmek de erkeğe düşer.

Ve bi kadını şımartmak da erkeğe düşer. Kadının sigarasını yakmak erkeğe düşer. İçkisini kadehine, şalı omuzuna koymak da...

Yemek yapmak, bulaşık yıkamak filan değil ama mangal ve balık erkeğe düşer. Ve elbette ki şarap açmak da... İşin aslı çok da yakışır bunlar erkeğin eline. 

Aramak da erkeğe düşer. Seviştikten sonra da, tartıştıktan sonra da... Kadın %100 haksız olsa da, erkek arar... Erkek arar, kadın özür diler. Erkek arar, erkek özür diler. Demem o ki; her durumda erkek arar be...

Velhasıl erkeğe düşmesine alışkınım ben... Kendi arabamla bile gitmiş olsam eve kadar eskort yapılmasına, lavaboya giderken çaktırmadan hesap ödenmesine, koruyup kollanmaya (ihtiyacım olmasa bile), "naber" değil, "nasılsın" diye sorulmasına, aranmaya, gözlerimin içine bakılmasına, “özel” hediyeler alınmasına (özel tırnak içinde dikkat ettiğiniz gibi), başımı omzuna koyduğumda sarılmasına, ilgiye vs.

Özetle
beni, kendine alıştırmak erkeğe düşer…

10 leblebi:

Adsız dedi ki...

erkeğin ruhu ince olmalı, çıt kırıldım değil ama gerektiğinde kadının önünde eğilebilmeli. kadını düşünmeli, kadına sahiplikten öte, sahip olabilmeye yetenekli olmalı. en önemlisi ikili konuşmalarda bile BEN SEN yerine BİZ diyebilmeli, en azından dili kullanabilme zekası buna yatkın olmalı. Erkek, kadını özel olduğunu bilmeli ki bunu ona hissettirebilsin. Erkek erkek olarak, kadın kadın olarak ilişkiye emek vermeli ama erkek kadının adına düşünüp hareket etmeli ama onun adına karar vememelidir.

"AŞK erkek işidir, erkekler aşık olabilir. Kadın AŞK'ın ta kendisidir"

"leb" demeden... dedi ki...

@Adsız

evt ya bu işte...

not: niye adsızsın sen? en azından cinsiyetini bilseydik? :)

Femme Fatale dedi ki...

hatun her zerresine her harfine katılıyorum imza toplayalım anasini satimm

"leb" demeden... dedi ki...

@femme fatale

haaa toplayalım. zaten yanaşmıyolar. iyice kaçsınlar :)))

Femme Fatale dedi ki...

tamam susalım iyice tepemize çıksınlar:))

Adsız dedi ki...

yok artık sesli güldüm.
senin o aradığına erkek değil, damızlık inek diyorlar canım.
hesabımı ödesin, kartını versin.
hadi eve bırakılmak koruyup kollanmak tamam da, para mevzu çok çirkin.
hiçbir erkek bir hele ki çalışıyorsa kadın o kadına gönüllü cüzdanlık yapmak zorunda değil.
çirkin şeyler bunlar..

Adsız dedi ki...

kadın dediğin yanımda durunca kadınlığını hissettirecek arkadaş. Orada ki kadınların tümü bana baksa bile içimden "kadınım karşımda" dedirtecek.

Unknown dedi ki...

yazdıklarına katılıyorum. erkek dediğin en az bu dediklerine dikkat edecek.

bi taraftan da biz erkeklerin aklına şu soru geliyor. kadına ne düşer?
her insan farklıdır ama, vakti zamanında bu söylediklerinin mislini yapıp karşılığında çok odunluk gördüm.
bence birde kadınlara yönelik, "eğitici" yazılar yazman gerek, buna benzer.

hakuna matata dedi ki...

Yazıdan cıkan ana dusunce: kadın gelmıyorsa adam evi basıp,kapıyı kırıpı,hatunu omzuna atıp getirmeli ! Gelir misin degil geliyosun demeli. ama bunu yaparken gayet tatlı sert olmalı.Ama normalde centılmenlık ve adamlık abıdesı olmalı. İyi de nerde bu adamlar??

Bookmark and Share