Mutlu Menekşe

Menekşe. 40 Yaşında. Çetenin en yaşlısı değil ama sevgili konusunda en tecrübesizi. Tamam biz de her çıktığımızı kolundan tutup çeteyle tanıştırmıyoruz ya da eve sokmuyoruz ama Menekşe’nin durumu farklı. Kırılmaktan korktuğu için mesafeli. Hatta olaki bir adamdan hoşlansa, başlar terslemeye!

Çetedeki kadınların içinde bu derece masum kalabilmesi büyük başarı. Tamam başımız kel, kendimize ilacımız olmayabilir ama ilişki matematiğinden gayet iyi anlarız biz çete kadınları. Nerede problem orada çözümdür yani. Lakin bu akıl yürütmeler, fikir vermeler Menekşe’de hiçbir işe yaramaz. Çünkü Menekşe’nin bir kulağından girer, diğerinden çıkar. Yine bildiğini okur saf kadın Menekşe.

Menekşe’nin işte bu durumunu bildiğimizden, bizi Mutlu ile tanıştırdığında hem çok sevinmiş hem de çok şaşırmıştık.

Mutlu, boşanmış. Yani tecrübeli olduğu kesin. Gayet ilgili, espirili, ortak zevkleri var, inat yapmayan, Menekşe’nin uzak durma tepkilerine karşı anlayışlı, terslemelerine alınmadan gülüp geçiyor, çeteyle tanışmaktan memnun.

Bir mesele olduğunda Mutlu’nun tarafını tutuyorduk. Menekşe, ne halin varsa gör tavrındaydı çünkü. Ki bizce yanlıştı. Adamı sahiplenmiyordu. Mutlu ne yapsa bi türlü yaranamıyordu.

Bizi yemeğe davet ediyor, tiyatroya gidiliyor hep beraber, çay kahve filan… Herkes muhabbet ediyor işte. Muhabbet sıralaması yaparsak, ben ilk 3’e girmem yalnız. Daha sessizim. Menekşe’yi sevdiğimden hemen yüzgöz olmuyorum adamla. Yine de sıcakkanlı adam. “Seni nüfusuma alacağım. Kızım ol benim.” diyor. Bu adam ne diyor? diye düşünüyorum ben de.


Bir partiye gittik çeteyle. Mutlu da geldi. Menekşe’nin sevgilisiydi. Gelmesi normaldi. Arabayı kullanacağı için 1 kadeh içti. Biz rahattık. Yedik içtik. Güldük eğlendik. İçeride birbirimizi kaybettik. Otoparkta buluşalım diye telefonlaştık. Menekşe, Mutlu ve ben bekliyorduk. Yanağımdan makas aldı adam, Menekşeye döndü “manevi kızım bu benim yaaa” dedi. Gülüştük. Sonra Menekşe çeteye bakmaya içeri gitti. Ve “biz aslında senle çok güzel sevgili oluruz ama çok dost kaybederiz.” 2 Cümle arası, 30 saniye sadece. Ben şoktayken devam etti üstelik; “etrafına baksana. Bunlar süs bebekler. Güzellik önemli değil. Zeki olmak önemli. Senin gibi…”

30 saniyede aklımdan 30 düşünce geçti. Zeki olduğumdan herhalde!

Önce ağzını burnunu kırmak istedim. Hemen vazgeçtim. Elim filan acır diye düşündüm…

Sonra gerçek alternatifleri düşündüm. Menekşe’ye söylemeyi mesela. Zaten kadın-erkek ilişkisinde n’apıcanı bilemeyen Menekşe’nin sonraki ruh halini de düşündüm.

Sustum. Yazmayı düşündüm…

14 leblebi:

Zeyno dedi ki...

Çok iyi (halt:) etmişsin susmakla/yazmakla. Tamam tamam bana yorum yapmak yasaktı. SusuYorum...

-Mir. dedi ki...

way canına.. nolmuş ööle yaa..
söylemelisin canum bence de..malesef.

A-H dedi ki...

of yahu seninde cevrende adam gibi bir cift yok hic :(
ne okusam yazdiklarini icim aciyor :/

"leb" demeden... dedi ki...

varmayın üstüme... söylemeyi düşünmüyorum...

:-/

"leb" demeden... dedi ki...

@A-H
uzak dur benden :)))

bu aralar (kendim dahil) yok cidden...

şeytanın ayağını kırıcam ama... merdaneyle bekliyorum ;)

küfkedisi dedi ki...

bu tarz durumlar çok sakattır. mutlu gene sadece lafta bırakmış. çocukluk arkadaşımın evindeyim, en yakın dosttum o zaman, sevgilisi de geldi. oturduk falan filan işte. arkadaşım bir ara mutfağa gitti bende camdan bakıyorum. herifin arkadan gelip dayanması ne oluyor diye önüme döndüğüm anda dudaklarıma yapışması bir oldu. ittim, napıyosun dedim ama bağırıp çağıramadım zaten arkadaş geldi, o an yüzsüz camdan baktık diye toplayıverdi, ben şoktaydım. çocuk gittikten sonra lafı bir şekilde aldatmalara getirdim ve arkadaşıma sordum dolaylı yoldan, sevgilin çok samimi bir arkadaşına asılsa tepkin ne olur diye. hiç düşünmeden kız ayartmıştır, dişi köpek kuyruk sallar malum dedi. ama çok iyi arkadaşın öyle düşün dedim, hayır suç kızdadır dedi, hadiiiii buyrun bakalım. bunun üstüne senin sevgilin sapık nasıl denir acaba?

Katze dedi ki...

ayy hiç öyle bişi başıma gelmedi valla. gelmesin de. tahtaya vurayım.

Oath dedi ki...

bence de söylemelisin.Belki de sen sırf menekşeye tamamen güven duygusundan kopmasın diye söylemezsin ama adam "bak o da aynı düşünüyomuş denemeye devam!" diye düşünürse işler iyice sarpa sarar.ilişkileri de ciddi ciddi devam eder ve sen sonradan söylersen küfkedisi nin dediği gibi olur "kesin sen kuyruk salladın!" der.bence söyle.

"leb" demeden... dedi ki...

yanlış anlaşılmasın, söylememe sebebim Menekşe'yle dostuluğumuzun bitmesi, bana inanmaması vs değil.

@Oath ın dediği gibi Menekşe'nin erkeklere bakışı değişir. zaten bugüne kadar güvensizdi.

söylemeyi düşünmüyorum yani.

(sarpa sarmaz çünkü bi daha adamla aynı ortamda bulunmama imkan yok!)

Adsız dedi ki...

söylemene gerek yok. adam açık verir bir gün menekşenin önünde. ya da vermez.. böyle sapık herifler yüzünden dostlukları zedelemeye gerek yok. aynı ortama girmezsin olur biter.
bu arada geçmiş olsun:)

penelope dedi ki...

menekşenin erkeklere bakışı değişmesin diye saçma sapan ve potansiyel aldatıcı bi adamla sevgilim diye dolaşmasına müsade edeceksin yani..bu da bi çözüm..

ama sevgili bi arkadaşına bunu yapsaydı sana söylemesini mi isterdin ,ama leblebi erkekler küsmesin mantııyla sussun da ben de aptal yerine konmaya devam edeyim mi derdin...empati kur...

ve küfkedisi,

o ne biçim bi hikaye ya..itiraf .com hikayeleri gibi.arkama dayandı ,öptü beni...kızıııımm bunu arkadaşına "bak bi kız arkadaşına asılsa sevgilin naaaparsııın " diye soramazsın..bunu gidersin o şerefsiz yanındayken hemde
"lan arkadaşım ,dersin adı neyse işte, byu senin sevgilin olacak ipne ben burdan bakarken bana sarktı ne biçim adamlarla çıkıyorsun ,ne pisliklerle beni başbaşa bırakıyorsun sen haaa ..nasıl insanlarsınız lan sizz.." dersin bi de ordan basar gidersin arkadaşın o zaman kız kuyruk salladı diyor mu bakalım..sen suçlu senmişsin gibi yaklaşmışsın hiç darılma..şimdi o sapık herif şunu düşünüyor: "onun da hoşuna gitti..bak sesini bile çıkarmadı..kızmış olsa çıngar çıkarırdı..vayy bee aklını aldım lan kızııınn " ...işte verdiğin paye bu...biz kızlar neden bu kadar sığ ve saçma salak düşünürüz...

küfkedisi dedi ki...

penelope olanı yazdım :)

şimdi olsa çıngar çıkarma ihtimalim olabilir belki ama o zaman üni 1 deydim, 19 yaşındaydım. ne yaparım bilemiyorum hala açıkcası. ufak çaplı bir şokta var işin içinde, sustum kaldım o zaman.

düşündüğün kadar sığ biri değilimdir aslında.

"leb" demeden... dedi ki...

@penelope

empati tamam da, işte ne Menekşe benim, ne de ben Menekşe'yim...

yani benim hayatta duruşum, dostlarıma bakışım ya da sevgilime bakışım farklıdır.

Menekşe'ninki çok farklı...

yani işte "sen olsan söylenmesini istemez miydin?" sorusu bu noktada anlamsız oluyor.

evt ben isterdim. dostlarım bunu bana söyler. çünkü (evet üzülürüm sevgilim adına) ama mahfolmam. bundan sonraki kadın-erkek ilişkilerimi etkilemez vs.

;)

Bookmark and Share