de'moda

Leah, moda blogları ve kendi giyim anlayışı ile ilgili (gayet şık) bi yazı yazmış.

Aslında insanın 1 hafta hatta 15 gün aynı kıyafeti giymeyecek kadar geniş bi dolabı olmalı. Ve bu her mevsim olmalı. Genellikle yazın çoşuyorum mesela ben. Elbiseler, şortlar, bluzlar vs ama kışın tık yok. 1-2 kot, 3-5 kazak.

Bu arada, okuduğunuz ilk yazı bu değilse takıntılı biri olduğumu da biliyorsunuzdur. Misal; askıların yönü aynı olmalıdır. Sonra kollu, yarım kollu ve kolsuz bluzlar ayrı sıralarda olmalıdır. Beyaz renk arkasından siyah arkasından gri  t-shirt olmaz. Beyaz, gri ve siyah olarak gider sıra. Ayrıca her şeyi, mağaza tarzı katlarım. 

Ayakkabı ve çanta konusunda da takıntılıyımdır. Aynı renk ayakkabı ve çanta olmalıdır. Hatta mesela ayakkabı rugansa, çanta mat deri olmaz.

Öyle anladığınız gibi devasa bi ayakkabı, çanta sayım yoktur ama. Yani bence makul. Genellikle çok tarz da almam. Eh yaş 36. Bi aldığımı da modeli geçmeyince, yıllarca giyiyorum / kullanıyorum tabi. Böyle düşününce, bi çok kadına göre dolabım bu anlamda çok kısır.

Öyle ayakkabı ve çantaya servet de dökmem. Beğenirsem inatla indirimini beklerim. Bi ayakkabıya öyle 200.00 TL vermem için filan, o ayakkabımın gelinlik altına giyilmesi lazım bence! Aksi halde mümkünü yok.

Yolda giderken çevirip, bu fotoğraftaki terliğimi nerden aldığımı sorarlar. Söyleyeyim şekerim; Twigy outlet 5.00 TL. Üzerindeki deniz kabukları ise bana ait ve paha biçilemez :)



Aynı şey, güneş gözlüklerim için de geçerlidir. Sağlam para ödediğim bi orjinal gözlüğüm var. Ya kaybedersem diye yaşadığım bir de stresim var... Güneş gözlüklerim de Mango ama hep indirimden. 25.00 TL filan. Rahat rahat kaybet, kır, at :)


Bir diğer takıntım da beğendiğim bir giyim almışsam, aynı modelin birkaç rengini almak. Bknz. aşağıdaki fotoğraflar...


Hadi yazın pek dert değil. Penye t-shirtten renk renk olması fazla göze batmıyor da, kışın aynı kazağın 3-4 rengi olması komik oluyor (diğerlerine göre. Yoksa bence gayet mantıklı.) Alt ya da üst fark etmez. Aynı kalıp kotun açık mavi, koyu mavi ve yeşilini aldığım olmuştur. Aynı kalıp dedim, dikkat.


Bu arada bir ricam olacak. Hiçbir kadın lütfen ama lütfen artık beyaz altlar giy-me-sin! Şort, tayt, pantolon, etek fark etmez. Buna da takıntılıyım. Ne kadar güzel ve fit olursanız olun, gerçekten çok çiğ duruyor. Hatta erkekler de giymesin. Beyaz gömleğin asaleti varken, altları napıcaksınız ki...


Bir de yine kadınlar, siyah içine beyaz sütyen ya da beyaz içine siyah sütyen giy-me-yin! Tarz filan değil, gerçekten çirkin duruyor...


Bana dönelim :) Bir giysiye de çok kafayı takarım. Aynı kıyafeti giyip, yıkayıp, kurutup (ki kuruması 1 gün sürüyor bu sıcaklarda. o arada mecburen başka şey giyiorum), sonra tekrar onu giyiyorum. Bu da aynı kıyafetle haftada en az 2 gün demek oluyor :))) Elimden gelse gece de onla yatacağım! Cidden o dereceyim. Forma oluyor resmen üstümdeki.

Bu aralar tayt – bluz kombinlerine dadanmış durumdayım. Hatta twitter’da "bu havada siyah tayt olur mu!" diye çemkirenlere, "sırf rengi mi problem. O zaman siyah bikini de olmasın. Bi kere tayt çok rahat, penye de çok sağlıklı ayrıca tamam mı" filan şeklinde arsızca kafa tutuyorum. Kot rengi taytlar da süper bence. Kapri boyu da var, uzunu da... Yukarıda ortadaki fotoğraf, kot görünümlü tayttır :)


Ha dolap dolu mu? Dolu!

Ha yarın işe başlasam "ne giyeceğim lan ben" demez miyim? Derim!

Enikonu kadınım işte yahu!






Not: Bu ne giydim, ne çıkardım, ne sürdüm bloglarına çok sıkı bi alternatiftir bence;


   1 Elbise, 6 Ay


Adından da anlaşıldığı üzere, 1 siyah elbise ile 6 ay geçiriyor blog sahibesi. Altına çeşitli çoraplar, elbisenin üstüne bluzlar, aksesuarlar vs. Bence çok başarılı bir fikir. Hatta bir çorap markasından reklam almalı :)

10 leblebi:

Katze dedi ki...

Ayy yaşasın tek değilmişim, ben de bir kıyafete takarsam eskiyene kadar giyerim.

Ama çok özendim dolabının öyle düzenli olmasına ya:) Benimki çok fena.

Bu arada önerdiğin blog kasıyor çok, bi de o elbise kirlemiyo mu yahu her gün her gün..

"leb" demeden... dedi ki...

belki onun da 2 tane aynı siyah elbisesi vardır :))) birini yıkayıp birini giyiyodur.

Leah dedi ki...

Ben bu aralar çok taktım şu kıyafet konusuna. Sürekli bi eleştiri halindeyim hemcinslerime. Neden bilmiyorum. Estetiğe çok mu düşkün bi insan haline geldim anlamadım ki ayol! :)

"leb" demeden... dedi ki...

@Leah

yok yahu. yani ben de şık giyinmem, topuklu giymem vs

bende de var o durum :)

lazanya dedi ki...

sen zayıfsınn o elbiseler minicikk!!! :D

"leb" demeden... dedi ki...

@Lazanya
bence senin gözler bozukkk :)))

hem onlar tayt üstü zaten. elbise değil.

belki çıtır olsaydım elbise niyetiyle de giyerdim bak ama şimdi cıksss :)))

L ya da XL etiketleri de çeker koyarım bak. yaparım yani :)))

lazanya dedi ki...

haha tamam tamam :) sustumm :p

ama yine de büyük diiller! hıh olsa olsa zaranın Large bedeni olur bunlar :D

"leb" demeden... dedi ki...

@Lazanya
XL aldım. lastığı çok kasmasın diye.

ama haklı olabilirsin. biraz küçük kalıp gibi çünkü.

:)

zey0zey dedi ki...

hemen deniz kabuğu toplayayım ben =)

"leb" demeden... dedi ki...

ben banyodaki süslerden çaldım :)))

Bookmark and Share